728 x 90

Най-лекият и екстремен McLaren е кръстен на легендарния Senna (видео)

Най-лекият и екстремен McLaren е кръстен на легендарния Senna (видео)

McLaren изненадаха автомобилния свят с представянето на един уникален автомобил, кръстен на една уникална личност във Формула 1 – Senna. Най-великият пилот в историята на Формула 1 Айртон Сена изкара 6 години в McLaren и спечели три световни титли. Според британската компания това е "най-добрата спортна кола, която може да карате по шосето". С тегло

McLaren изненадаха автомобилния свят с представянето на един уникален автомобил, кръстен на една уникална личност във Формула 1 – Senna. Най-великият пилот в историята на Формула 1 Айртон Сена изкара 6 години в McLaren и спечели три световни титли.

Според британската компания това е "най-добрата спортна кола, която може да карате по шосето". С тегло от само 1198 килограма, McLaren Senna е най-леката и екстремна кола на марката. Автомобилът разполага с четирилитров V8 двигател с максимална мощност 800 конски сили и 800 Nm въртящ момент. Колата е с лимитиран тираж от 500 бройки и с базова цена 750 000 лири.

Този макларън е направен с щедро използване на карбон и стъкло, а прозрачните елементи по вратите и тавана дават на шофьора едно неповторимо изживяване. Купето има нова версия на независимото окачване от модела P1 с хидравлични адаптивни амортисьори и стабилизатори за напречна устойчивост.

Официални данни за динамиката на Сена няма, но се очаква то да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и да развива над 320 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт