728 x 90

Ще нарасне ли италианският дял в Aston Martin?

Ще нарасне ли италианският дял в Aston Martin?

Италианският вестник Il Messaggero съобщи вчера, че инвестиционният фонд Investindustrial води преговори, които са вече в напреднала фаза, за да увеличи дела си в Aston Martin от 37,5 на 50%. Според информацията на изданието сделката трябва да се осъществи до края на годината, а плановете на италианския фонд са да пусне другото лято акции от

Италианският вестник Il Messaggero съобщи вчера, че инвестиционният фонд Investindustrial води преговори, които са вече в напреднала фаза, за да увеличи дела си в Aston Martin от 37,5 на 50%. Според информацията на изданието сделката трябва да се осъществи до края на годината, а плановете на италианския фонд са да пусне другото лято акции от компанията на международния фондов пазар.

Днес обаче от фонда официално отрекоха информацията на вестника – както за увеличаването на дела, така и за плановете на листването на Aston Martin на борсата.

Но е факт, че слухове за нещо подобно обикалят из италианските медии от лятото насам.

Начело на фонда Investindustrial е неговият основател Андреа Бономи, който никога не е крил, че Aston Martin е изключително важна инвестиция за него и компанията му. Предполага се, че плановете на Бономи включват изкупуването на част от дяловете на другите акционери в британския автомобилен производител. Основният сред тях е консорциум от кувейтски инвеститори, който държи 54,5 процента от компанията, а дялове имат и Daimler и топ мениджърите на Aston Martin.

През ноември британската компания обяви, че ще излезе на печалба за първи път от 2010 година насам, като основната причина за това се крие в силното търсене на новия модел DB11.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт