728 x 90

Продали последния McLaren Senna за благотворителност

Продали последния McLaren Senna за благотворителност

През изминалия уикенд McLaren изненада всички с представянето на супер спортния си нов модел Senna, който се присъединява към семейството на Ultimate Series. Машината е вече изцяло разпродадена, като всички 500 копия от нея имат собственици. Интересното е, че едва веднага след представянето на Senna последният екземпляр намира своя бъдещ собственик. Това става по време

През изминалия уикенд McLaren изненада всички с представянето на супер спортния си нов модел Senna, който се присъединява към семейството на Ultimate Series.

Машината е вече изцяло разпродадена, като всички 500 копия от нея имат собственици. Интересното е, че едва веднага след представянето на Senna последният екземпляр намира своя бъдещ собственик.

Това става по време на открит аукцион на живо, който приключи при цена от два милиона паунда. Всичките средства ще отидат по сметката на Senna Foundation, която е създадена от сестрата на легендарния пилот Айртон Сена и подпомага деца от бедните страни.

Важно е да се спомене, че всеки един от екземплярите Senna също ще помогне на фондацията, тъй като необявена част от цената на модела (775 000 паунда) ще отива в помощ на организацията.

С тегло от само 1198 килограма, McLaren Senna е най-леката и екстремна кола на марката. Автомобилът разполага с четирилитров V8 двигател с максимална мощност 800 конски сили и 800 Nm въртящ момент. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт