728 x 90

Китайски гигант се отказва от двигателите с вътрешно горене

    Един от най-големите автомобилни производители в Китай – BAIC, планира да прекрати производството на модели с двигатели с вътрешно горене до 2025 година, съобщи вестник China Daily. В BAIC са планирали прехода към електромобили да стане в рамките на два етапа. Първо, до 2020 година компанията планира да спре продажбата на бензинови и дизелови модели

    Един от най-големите автомобилни производители в Китай – BAIC, планира да прекрати производството на модели с двигатели с вътрешно горене до 2025 година, съобщи вестник China Daily.

    В BAIC са планирали прехода към електромобили да стане в рамките на два етапа. Първо, до 2020 година компанията планира да спре продажбата на бензинови и дизелови модели в Пекин, а до 2025 година и на цялата територия на Китай.

    Малко по-рано тази година сходен план, със същите времеви граници, обяви и друга китайска компания – Chongqing Changan Automobile. Фирмата обяви и планирана инвестиция в размер на 15,1 милиарда долара, предназначени за лансирането на автомобили с електрическо задвижване.

    Третата китайска компания, която планира отказ от бензиновите и дизелови мотори е Geely, която е собственик на марките Volvo, Lotus и Proton. Тук сроковете са още по-кратки – до 2019 година Geely планира да спре производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт