728 x 90

Идват два нови кросоувъра от VW

Идват два нови кросоувъра от VW

Постоянно растящото търсене на SUV автомобили и кросоувъри в световен мащаб ще се отрази и на моделната гама на Volkswagen, като компанията планира лансирането на два нови кросоувъра на американския пазар. Първият от тях ще е 5-местен SUV, позициониран под Atlas, а формите му ще са като на „купе”, обясни Хинрич Юбкен, който е президент

Постоянно растящото търсене на SUV автомобили и кросоувъри в световен мащаб ще се отрази и на моделната гама на Volkswagen, като компанията планира лансирането на два нови кросоувъра на американския пазар.

Първият от тях ще е 5-местен SUV, позициониран под Atlas, а формите му ще са като на „купе”, обясни Хинрич Юбкен, който е президент на Volkswagen of America. А това означава, че трябва да очакваме профил, който да е близък до този на BMW X4.

Що се отнася да втория модел, почти сигурно е, че става въпрос за компактен автомобил, разположен под Tiguan. Все още няма кой знае каква информация за този проект, но най-вероятно той ще смени предишното поколение на Tiguan, което все още се продава в Щатите като Tiguan Limited и има базова цена от 21 995 долара.

Плановете на компанията са двата нови модела да излязат на пазара преди 2021 година, но това няма как да се случи преди 2019.

В същото време стана ясно, че Volkswagen може и да е загърбил дизелите, но няма намерение да напуска сегмента на седаните на американския пазар, който все още е достатъчно голям, за да представлява интерес за производителите.

През януари VW ще представи новия Jetta в Детройт, за по-късно са планирани и американските премиери на Arteon и Passat GT с V6 двигател. А преди 2021 година ще се появи и напълно обновената версия на Passat.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт