728 x 90

Suzuki може да купува батерии от съюза Toyota-Panasonic

    Президентът на Suzuki Motor Тошихиро Сузуки обяви, че компанията няма да се включи в съюза на Toyota и Panasonic, които обединиха сили за развитието на батерии за електромобили, но може да купува от тях готови батерии. Новината за евентуалния съюз на Toyota с Panasonic е от вчера, като автомобилната компания обясни, че така ще се

    Президентът на Suzuki Motor Тошихиро Сузуки обяви, че компанията няма да се включи в съюза на Toyota и Panasonic, които обединиха сили за развитието на батерии за електромобили, но може да купува от тях готови батерии.

    Новината за евентуалния съюз на Toyota с Panasonic е от вчера, като автомобилната компания обясни, че така ще се стигне по-лесно и бързо до изпълнение на целта половината продажби на автомобили в световен мащаб през 2030 година да се падат на хибридите и електромобилите.

    „Няма възможност, няма вариант за съвместна работа по проекта на Toyota и Panasonic, това трябва да е ясно отсега – обясни Сузуки. – Но нищо не ни пречи да станем клиенти на този съюз, когато той е готов да предлага продукцията си на пазара.”

    Част от споразумението между двата гиганта включва и съвместно изграждане на модел за продажба на електромобили в Индия.

    Автомобилните производители от цял свят се надпреварват да лансират колкото се може повече електромобили, тъй като регулациите за нивата на вредните емисии постоянно се затягат. А съюзите между различни компании ще се случват все по-често, тъй като разходите за развитието на новите технологии са твърде големи.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт