728 x 90

Ford отрича, че ще внася Mondeo от Китай

    Американският автомобилен гигант Ford официално отрече информациите, че планира да внася модела от средния клас Mondeo за европейския пазар от Китай, тъй като смята да преустанови производството му в Испания. Агенция Reuters съобщи тази седмица, че от компанията са информирали доставчиците си, че се планира край на производството на Mondeo в Испания и на Fusion

    Американският автомобилен гигант Ford официално отрече информациите, че планира да внася модела от средния клас Mondeo за европейския пазар от Китай, тъй като смята да преустанови производството му в Испания.

    Агенция Reuters съобщи тази седмица, че от компанията са информирали доставчиците си, че се планира край на производството на Mondeo в Испания и на Fusion в Северна Америка през 2020 година, а производството на модела за глобалния пазар ще бъде преместено в Китай.

    Във Валенсия, Испания Ford произвежда освен Mondeo и вановете от средния клас S-Max и Galaxy, SUV модела Kuga, както и лекотоварните Tourneo Connect и Transit Connect. През ноември от компанията обявиха, че планират инвестиции в размер на над 750 милиона евро в завода във Валенсия, тъй като там ще стартира производството на следващото поколение Kuga.

    Главният изпълнителен директор на Ford Джим Хакет вече предприе редица стъпки за намаляване на производствените разходи на гиганта и промяната на гамата на марката. Така Ford се отдалечава от седаните и предлага все повече SUV модели и кросоувъри, особено на пазара в Северна Америка.

    Тази година продажбите на Fusion в САЩ са спаднали с 22%, сходни резултати постига и Mondeo в Европа – спад на продажбите с 21%.

    Ford и в момента произвежда Mondeo в Китай, като моделът е предназначен за местния пазар и се сглобява под шапката на съвместно предприятие с Changan Ford.

    Fusion пък се произвежда в Ермосильо, Мексико, като още не се знае кой точно модел ще замести седана там. На същата поточна линия в Ермосильо се сглобява и Lincoln MKZ, който има много общо с Fusion.

    По-рано тази година от Ford обявиха, че моделът Focus за пазара в Северна Америка ще се внася от Китай вместо от Мексико и това ще спести на компанията 500 милиона долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт