728 x 90

Volkswagen Arteon R може да има над 400 конски сили!

Volkswagen е твърдо решен да обогати гамата си от R модели, като следващият представител в нея най-вероятно ще бъде флагманският седан Arteon. Според предварителни детайли, инженерите на немската фирма възнамеряват да дадат най-доброто от себе си, като вложат над 400 конски сили в спортната версия на модела. Те ще идват от 6-цилиндров V-образен двигател с

Volkswagen е твърдо решен да обогати гамата си от R модели, като следващият представител в нея най-вероятно ще бъде флагманският седан Arteon. Според предварителни детайли, инженерите на немската фирма възнамеряват да дадат най-доброто от себе си, като вложат над 400 конски сили в спортната версия на модела.

Те ще идват от 6-цилиндров V-образен двигател с работен обем от 3.0 литра, който ще използва две турбини. Сегашната най-силна версия на Arteon разполага с 276 к.с.

Силата ще достига до всички четири колела посредством 4х4 система, като по този начин колата ще се превърне в едно от най-атрактивните предложения в класа си. Очакват се и корекции по скоростната кутия.

Още по-интересен е фактът, че Volkswagen планира да създаде от shooting brake версия на Arteon, като все още потвърждение за това липсва. Очаква се до края на следващата година да разберем дали проектът ще получи зелена светлина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт