728 x 90

Отцепници от Faraday Future правят електромобил

    Без съмнение Faraday Future е №1 по проблеми сред производителите на електромобили с големи амбиции и сериозни финанси. Въпреки, че по отношение на финансите Faraday Future започна сериозно да изостава, а това рязко увеличи проблемите на компанията и доведе до напускането на ключови фигури. Сега няколко от бившите шефовете на компанията основаха стартъпа Evelozcity, като

    Без съмнение Faraday Future е №1 по проблеми сред производителите на електромобили с големи амбиции и сериозни финанси. Въпреки, че по отношение на финансите Faraday Future започна сериозно да изостава, а това рязко увеличи проблемите на компанията и доведе до напускането на ключови фигури.

    Сега няколко от бившите шефовете на компанията основаха стартъпа Evelozcity, като целта на новата фирма е „да измени начина по който се придвижва светът”. Както виждате, големите амбиции не са останали във Faraday Future, хората си ги носят със себе си.

    Evelozcity планира производството на електромобили, а сред основателите й са бившият финансов директор на Faraday Future Щефан Краузе и бившият технически директор на марката Улрих Кранц. Преди това и двамата работеха в BMW, а скоро се очаква в новата компания да дойдат още кадри на Faraday Future.

    Предполага се, че повече информация за първия модел на новата фирма ще бъде представена по време на изложението CES през януари в Лас Вегас.

    Faraday Future беше създадена с китайски капитали, идващи от бизнесмена Жиа Йетинг, но проблеми с другите му компании доведоха до сериозни проблеми за производителя на електромобили. Все пак, компанията представи през януари електрическия кросоувър FF 91 с мощност 1050 конски сили и пробег до 700 км с едно зареждане.

    През август компанията нае бившия завод на Pirelli в Калифорния, като за началото на следващата година фабриката трябва да бъде преустроена и модернизирана за производство на автомобили.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт