728 x 90

Alfa Romeo готви наследник на 4С

Alfa Romeo готви наследник на 4С

В Alfa Romeo обмислят нови модели, които да заменят 4С и Giulietta, призна техническият шеф на марката Роберто Федели, който уточни, че италианците задължително ще имат спортен модел в гамата си и в в бъдеще. С други думи, сега 4С ще претърпи фейслифт, а след няколко години ще се появи новият модел, който ще заеме

В Alfa Romeo обмислят нови модели, които да заменят 4С и Giulietta, призна техническият шеф на марката Роберто Федели, който уточни, че италианците задължително ще имат спортен модел в гамата си и в в бъдеще.

С други думи, сега 4С ще претърпи фейслифт, а след няколко години ще се появи новият модел, който ще заеме мястото на 4С. Все още обаче не е решено какъв точно ще е новият модел, а модернизирането на 4С става все по-наложително, с оглед на засилената конкуренция от страна на Porsche и възродената френска марка Alpine.

„Имаме различни варианти, но трябва да решим в каква посока ще поемем, дали ще използваме различен двигател или пък искаме да променим архитектурата на автомобила”, обясни Федели пред списание Auto Express.

Той потвърди и информацията, че италианците разработват нов модел, който ще е съперник на VW Golf и ще замени актуалното поколение на Giulietta. При него ще се използва скъсена версия на платформата Giorgio, която присъства при моделите Giulia и Stelvio, като тя предлага възможност за задно задвижване и 4х4.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт