728 x 90

В САЩ възродиха спортен модел с 1370 конски сили

В САЩ възродиха спортен модел с 1370 конски сили

Компанията SSC North America, която по-рано беше известна като Shelby Supercars, публикува в интернет тийзър на новия си спортен модел, който трябва да се появи по-късно през 2018 година. Все още няма подробности относно новия автомобил, но с оглед на изображението, най-вероятно става въпрос за възраждането на проекта Tuatara, който беше актуален допреди 5 години,

Компанията SSC North America, която по-рано беше известна като Shelby Supercars, публикува в интернет тийзър на новия си спортен модел, който трябва да се появи по-късно през 2018 година. Все още няма подробности относно новия автомобил, но с оглед на изображението, най-вероятно става въпрос за възраждането на проекта Tuatara, който беше актуален допреди 5 години, след което компанията го изостави.

През 2013 година стана ясно, че компанията е приключила изпитанията на двигателя за хипер автомобила Tuatara. Колата трябваше да се задвижва от 6,9-литров 8-цилиндров двигател с две турбини с мощност 1370 конски сили. А мощността отскачаше на 1700 коня при използването на състезателно гориво.

Плановете на SSC показваха, че ускорението на Tuatara от 0 до 96 км/ч ще е 2,5 секунди, а максималната му скорост – 442 км/ч.

Компанията имаше амбиция да създаде най-мощния и най-бърз сериен спортен автомобил в света.

Купето на SSC Tuatara дебютира на салона в Шанхай през 2011 година, по-късно същата година на изложението в Дубай беше показан и интериора на колата. Почти веднага компанията обяви, че е получила десет поръчки за новата кола, чиято единична цена трябваше да е 1 милион долара.

Серийното производство на Tuatara трябваше да стартира през 2015 година, след това беше отложено за 2016, а по-късно проектът беше тихомълком изоставен. Може би сега е време да бъде възроден.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт