728 x 90

Снимаха McLaren Senna на бензиностанция

Снимаха McLaren Senna на бензиностанция

Случайна снимка на екстремния хипер автомобил на McLaren – Senna, зарадва феновете на британската компания малко след Нова година. Автомобилът е кръстен на покойният легендарен пилот от Формула 1 Айртон Сена, който спечели и трите си световни титли с болиди на McLaren. В обяснение към снимката, появила се в Instagram се казва, че колата е

Случайна снимка на екстремния хипер автомобил на McLaren – Senna, зарадва феновете на британската компания малко след Нова година. Автомобилът е кръстен на покойният легендарен пилот от Формула 1 Айртон Сена, който спечели и трите си световни титли с болиди на McLaren.

В обяснение към снимката, появила се в Instagram се казва, че колата е заснета на бензиностанция във Великобритания.

McLaren Senna беше представен официално в средата на декември миналата година и от компанията скромно обясняват, че става въпрос за „състезателен пистов автомобил, който има право да се движи по обществените пътища”.

Хиперавтомобилът е изграден върху модернизираната карбонова платформа на 720S, а купето му също е от въглеродни сплави. Теглото на Senna е едва 1198 кг.

Бруталният модел, който ще бъде произведен в едва 500 бройки, се задвижва от 4-литров V8 мотор с две турбини с мощност 800 конски сили и максимален въртящ момент 800 Nm. Двигателят работи с автоматик с два съединителя.

Колата е получила активно окачване с хидравлично задвижване, активни аеродинамични елементи и стабилизатори, изпускателна система от титан и спирачки с карбон-керамични дискове.

Цената на всеки един от 500-те бройки McLaren Senna ще струва около 750 000 лири.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт