728 x 90

Последни тестове за Audi Q8

Последни тестове за Audi Q8

Новият най-голям SUV модел на Audi – Q8, е все по-близо до серийно производство, а фотографите започнаха все по-често да го „залавят” в хода на последните тестове на предсерийните прототипи. Серийният Q8 ще прилича много на концепта със същото име, който Audi показа на салона в Детройт миналата година, като това важи и за пропорциите

Новият най-голям SUV модел на Audi – Q8, е все по-близо до серийно производство, а фотографите започнаха все по-често да го „залавят” в хода на последните тестове на предсерийните прототипи.

Серийният Q8 ще прилича много на концепта със същото име, който Audi показа на салона в Детройт миналата година, като това важи и за пропорциите и размерите на автомобила, който е изграден върху платформата MLB-Evo, която се използва и при Q7.

Преки съперници на Q8 ще са Mercedes GLE Coupe и BMW X6, като новият модел ще поеме ролята на флагман на разрастващата се SUV гама на Audi.

Интересното при дизайна на Q8 е, че създателите му са се опитали да го сближат с оригиналния Ur-quattro от 80-те години, като това най-лесно се вижда при оформлението на последната колонка и веждите над калниците.

Почти сигурно е, че серийната версия на Q8 ще заеме цялата двигателна гама на Q7 плюс дизеловия V8 агрегат, който се използва при SQ7. А ако се появи RS Q8, то най-вероятно тази версия ще бъде задвижвана от V8 бензиновия битурбо мотор от Lamborghini Urus.

Все още не се знае кога точно ще бъде премиерата на Q8, като преди него Audi ще представи новия А6, така че ще се наложи да почакаме още малко за новия голям SUV на германската марка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт