728 x 90

BMW i3 и i8 може да не получат наследници

BMW i3 и i8 може да не получат наследници

Не е задължително хибридните автомобили i3 и i8 на BMW да получат свои директни наследници. Това става ясно от думите на Робърт Ирлингер, директор на i дивизията на производителя. "Все още обмисляме какво да направим с i8. Все още има пазар за такъв нов тип спортна кола. Дали ще предложим такава и какво име ще

Не е задължително хибридните автомобили i3 и i8 на BMW да получат свои директни наследници. Това става ясно от думите на Робърт Ирлингер, директор на i дивизията на производителя.

"Все още обмисляме какво да направим с i8. Все още има пазар за такъв нов тип спортна кола. Дали ще предложим такава и какво име ще носи тя, предстои да решим."

Причината за колебанието на фирмата е, че това са доста нишови продукти, които нямат масов пазарен успех. В бъдеще, специалните модели i ще имат задачата да въведат определена нова технология на пазара, а не да го залеят с масовост.

Смята се, че преди да вземе окончателно решение за i8 BMW ще пусне негова по-мощна версия, по подобие на i3s спрямо стандартния i3. За такава разработка вече се говори открито в редиците на компанията, но и там засега липсва финално решение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт