728 x 90

Lamborghini обмисля електрифициран приемник на Aventador

Lamborghini обмисля електрифициран приемник на Aventador

Lamborghini Aventador е на пазара вече седем години. Според неофициална информация приемник на този модел от производителя от Санта Агата Болонезе ще се появи през 2020 година. За това съобщи Motor Authority с източник директорът по изследването и разработката в Ламборгини Маурицио Реджиани. В интервю за изданието в кулоарите на Автосалон Детройт 2018 Реджиани заяви:

Lamborghini Aventador е на пазара вече седем години. Според неофициална информация приемник на този модел от производителя от Санта Агата Болонезе ще се появи през 2020 година. За това съобщи Motor Authority с източник директорът по изследването и разработката в Ламборгини Маурицио Реджиани.

В интервю за изданието в кулоарите на Автосалон Детройт 2018 Реджиани заяви: "С новия Aventador ние трябва да решим какво ще бъде бъдещето на супера автомобила от гледна точка електрическата тяга в модела". По думите на топ мениджъра става ясно, че основен проблем за разработчиците на Lamborghini се явява борбата с излишното тегло. Все пак засега акумулаторните батерии за елмотора тежат достатъчно много.

Реджиани потвърди, че следващото поколение на Aventador, който може и да смени името си, ще бъде задвижвано от бензинов V12 двигател. Значи, даунсайзинг няма да има.

Също така, експертът похвали роботизираната скоростна кутия с двоен съединител. Тя също ще остане. Друг наследник ще получи активната система за аеродинамика, която се използва в Huracán Performante.

Според слухове, новият Lamborghini Aventador ще има 7.0-литров V12 атмосферен двигател с мощност от 800 конски сили. Хибридната версия може да бъде оборудвана с четирилитров V8 Twin Turbo мотор с един или два електрически двигателя. В топ версията на хибрида общата мощност може да бъде 1000 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт