728 x 90

Задава се чисто ново поколение Hyundai Santa Fe

    Hyundai започна подоготовката по лансирането на следващото поколение Santa Fe. Сегашният модел е на пазара почти шест години и корейците са решени да го обновят, за да търсят нови клиенти. Засега детайлите са доста лимитирани, като производителят казва единствено, че машината ще се възползва от последните технологични нововъведения в сегмента. Очаква ни цял куп от

    Hyundai започна подоготовката по лансирането на следващото поколение Santa Fe. Сегашният модел е на пазара почти шест години и корейците са решени да го обновят, за да търсят нови клиенти.

    Засега детайлите са доста лимитирани, като производителят казва единствено, че машината ще се възползва от последните технологични нововъведения в сегмента. Очаква ни цял куп от пасивни и активни асистиращи системи, подобни на тези, които вече познаваме от по-новите модели Tucson и Kona.

    Първото изображение на возилото подсказва, че то ще е малко по-голямо от своя предшественик, а дизайнът ще остане относително консервативен. Очакваме, както и сега, версии с пет и седем места, както и удължена база.

    В момента големият SUV модел на Hyundai се продава в Европа с 2.2-литров дизелов мотор с 200 к.с., който работи с автоматична трансмисия. Очаква се агрегатът да бъде преработен за по-ниски нива на вредни емисии и малко по-висока мощност, а не е изключено и кутията да бъде подменена с по-съвременна такава.

    Публичният дебют на колата ще стане факт по време на изложението в Женева в началото на март, а няколко седмици по-рано ще видим джипката и в онлайн презентация.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт