728 x 90

Дебют за новото Volvo V60 в Женева?

Дебют за новото Volvo V60 в Женева?

Около осем години след старта на производството на сегашния Volvo V60, неговият наследник ще направи своя официален дебют. Такива информации разпространи британското издание Autocar. Колегите ни посочват, че атлетичното комби ще направи своята първа публична поява по време на изложението в Женева в началото на март тази година. По отношение на дизайна си, возилото ще

Около осем години след старта на производството на сегашния Volvo V60, неговият наследник ще направи своя официален дебют. Такива информации разпространи британското издание Autocar.

Колегите ни посочват, че атлетичното комби ще направи своята първа публична поява по време на изложението в Женева в началото на март тази година.

По отношение на дизайна си, возилото ще бъде дъхновено от по-големия си брат V90. Платформата ще бъде идентична – SPA, върху която се базират автомобилите на шведите от сериите 90 и 60.

Що се отнася до задвижването, изненади не се очакват – вече наложилите се 4-цилиндрови мотори на фирмата ще намерят място и под предния капак на V60, както и на седана S60, който ще видим скоро след изложението в Женева.

Може би изненадваща ще бъде появата на хибриден модел, който ще използва 1.5-литров бензинов мотор, подпомаган от електромотор. Предвижда се предлагането и на топ версия Т8 с хибридна система с 400 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт