728 x 90

Porsche: Конвенционалните коли ще оцелеят

Porsche: Конвенционалните коли ще оцелеят

Официалната позиция на Porsche е, че бързото настъпление на електрическите и електрифицираните автомобили не застрашава конвенционалните коли с двигател с вътрешно горене. Това е вярно, но с едно много важно уточнение – не са застрашени тези коли, при които удоволствието от шофирането винаги е челна позиция, гласи допълнението от страна на Porsche. „Ще се оформи

Официалната позиция на Porsche е, че бързото настъпление на електрическите и електрифицираните автомобили не застрашава конвенционалните коли с двигател с вътрешно горене. Това е вярно, но с едно много важно уточнение – не са застрашени тези коли, при които удоволствието от шофирането винаги е челна позиция, гласи допълнението от страна на Porsche.

„Ще се оформи интересна триада: plug-in хибриди, спортни коли с двигатели с вътрешно горене, които носят силни емоции и спортни електромобили”, обясни Оливер Блуме, главен изпълнителен директор на Porsche пред Automotive News.

Блуме говори на откриването на изложбата в музея на марката, посветена на 70-ата годишнина от дебюта на 356 – първият сериен модел на Porsche.

„Винаги ще има търсене на интелигентни спортни автомобили. При Porsche удоволствието и изживяванията при шофиране винаги ще са преден план, но в задръстване или когато трябва да паркираш, шофьорът може да предаде контрола над колата на електрониката”, допълни Блуме.

Porsche е най-печелившата марка в гамата на Volkswagen Group и този тренд може би ще се запази и в навлизането на индустрията в ерата на електрифицираните автомобили. В момента Panamera Turbo S E-hybrid държи 60% от всички продажби на модела Panamera. Porsche дори има проблеми с доставката на батерии за хибрида и заради това за доставка на такава версия на модела се чака между три и четири месеца.

Тепърва предстои лансирането на серийната версия на електромобила Mission E, а следващото поколение на 911 също ще бъде електрифицирано – очаква се това да стане около 2023 година, когато 3-литровият турбо мотор на модела ще заработи заедно с електромотор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт