728 x 90

Lotus ще лансира три нови модела

Lotus ще лансира три нови модела

Lotus представи план за развитие на моделната гама на британската марка, който, както се предполагаше, ще бъде финансиран от новия собственик на компанията – китайският гигант Geely. Това потвърди пред списание Car шефът на Lotus Жан-Марк Гейлс. Според него, до 2020 година Lotus ще лансира два нови спортни модела, които ще първите напълно нови автомобили

Lotus представи план за развитие на моделната гама на британската марка, който, както се предполагаше, ще бъде финансиран от новия собственик на компанията – китайският гигант Geely. Това потвърди пред списание Car шефът на Lotus Жан-Марк Гейлс.

Според него, до 2020 година Lotus ще лансира два нови спортни модела, които ще първите напълно нови автомобили от премиерата на Evora през 2009 година. А през 2021 или 2022 ще се появи и първият SUV модел на Lotus, за който за първи път се появи информация преди три години.

Все още няма много информация за новите спортни модели на Lotus, но се предполага, че единият ще смени Evora или Exige, а вторият ще бъде позициониран над Evora. Във втория случай става въпрос за автомобил за ежедневието, който обаче ще бъде подготвен и за каране на писта и ще се произвежда в ограничена серия.

Що се отнася до SUV модела, то в Lotus искат да създадат реален съперник на Porsche Macan, като не е изключено задвижването на новия модел да бъде поверено на 1,8-литров 4-цилиндров двигател с турбо и на 3,5-литров 6-цилиндров мотор, като и двата ще дойдат от Toyota.

С помощта на новите модели производството на Lotus трябва да нарасне до 3 000 коли годишно. През 2017 Lotus регистрира едва 1600 продажби, което обаче е с 13% повече в сравнение с 2016.

Lotus мина под контрола на Geely през октомври, след като китайците придобиха и предишния собственик на британската марка – Proton.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт