728 x 90

Nissan: 370Z ще има наследник!

Nissan: 370Z ще има наследник!

Nissan ще предложи на пазара наследник на спортния модел 370Z, с което ще се опровергаят слуховете, че компанията планира да закрие моделното семейство Z. Новината за новия модел съобщи вицепрезидентът на Nissan, отговарящ за планирането на новите модели Филип Клайн. „Истина е, че пазарът на такива автомобили е много сложен – призна Клайн. – В

Nissan ще предложи на пазара наследник на спортния модел 370Z, с което ще се опровергаят слуховете, че компанията планира да закрие моделното семейство Z. Новината за новия модел съобщи вицепрезидентът на Nissan, отговарящ за планирането на новите модели Филип Клайн.

„Истина е, че пазарът на такива автомобили е много сложен – призна Клайн. – В момента продажбите на спортни модели спадат, но ние сме уверени, че за новия Z-модел, ще се намери място на пазара.

„Това е следствие на развитието на световния пазар, клиентите купуват все повече кросоувъри и все по-малко от тях обръщат внимание на качества, които доскоро бяха важни за спортните автомобили: скорост, управляемост и динамика.”

Отделно от това в Nissan трябва да намерят решение на друг проблем – да съхранят оригиналната концепция на Z-модела като достъпен спортен автомобил и в същото време да отговорят на всички нови изисквания на регулаторите в областта на безопасността.

По-рано се смяташе, че Nissan няма да разработи наследник на 370Z заради високата цена на проекта и сравнително ниската популярност на такива модели. Дори се предполагаше, че компанията може да препозиционира новия си такъв модел и той да стане пряк съперник на по-евтините Toyota GT86 и Subaru BRZ.

Настоящото поколение 370Z е на пазара от 2009 година, като моделът се задвижва от 3,7-литров V6 мотор с мощност 337 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт