728 x 90

Mercedes спира новия A-Class за Америка

Mercedes спира новия A-Class за Америка

Mercedes-Benz няма да продава най-новото поколение на хечбека A-Class в Съединените Щати. Въпреки това, още преди края на тази година, возилото ще се появи при дилърите на марката в съседна Канада. Причината за това решение са слабите продажби на модела през последните години. Изглежда това накланя везните към спиране на продажбите на хечбека в страната.

Mercedes-Benz няма да продава най-новото поколение на хечбека A-Class в Съединените Щати. Въпреки това, още преди края на тази година, возилото ще се появи при дилърите на марката в съседна Канада.

Причината за това решение са слабите продажби на модела през последните години. Изглежда това накланя везните към спиране на продажбите на хечбека в страната.

Все пак, A-Class ще стъпи в Америка, но когато версията седан се появи. Тя ще бъде най-евтиният модел на Mercedes и ще се позиционира под хечбека и предстоящия стилен CLA-Class.

Логично за американския пазар, немците не смятат да пускат дизелова версия на седана, а само бензиновите модификации. Интересно е да видим дали A-Class Sedan ще получи топ версия АMG, каквато ще има хечбекът.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт