728 x 90

McLaren иска състезателна версия на Senna

McLaren иска състезателна версия на Senna

Майк Флюит, един от най-високопоставените мениджъри в McLaren, признава в скорошно интервю, че британската марка обмисля съвсем сериозно възможността да подготви състезателна версия на последния си модел, Senna. По думите му, нищо не може да бъде потвърдено към момента, но доста хора от производителя са изразили мнение, че биха били заинтересовани в работата по подобна

Майк Флюит, един от най-високопоставените мениджъри в McLaren, признава в скорошно интервю, че британската марка обмисля съвсем сериозно възможността да подготви състезателна версия на последния си модел, Senna.

По думите му, нищо не може да бъде потвърдено към момента, но доста хора от производителя са изразили мнение, че биха били заинтересовани в работата по подобна идея.

Засега не е ясно какво точно визира Флюит, но най-логично изглежда участие в сериите Льо Ман.

"Начинът, по който колата е проектирана от аеродинамична перспектива, ще й осигури доста добър баланс. Няма как да сме сигурни в победата, но не бихме тръгнали изобщо, ако не гоним само нея."

"Най-добрата спортна кола, която може да карате по шосето" има тегло от само 1198 килограма. Автомобилът разполага с четирилитров V8 двигател с максимална мощност 800 конски сили и 800 Нм въртящ момент. Колата е с лимитиран тираж от 500 бройки и с базова цена 750 000 лири.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт