728 x 90

Още една китайска компания се отказва от дизела и бензина

    Китайският автомобилен производител Changan планира да е сред първите, които ще се откажат от бензиновите и дизеловите автомобили на местния си пазар. От компанията съобщиха, че преходът към изцяло електрически модели трябва да се случи до 2025 година. За този период в Changan са планирали малко над 15 милиарда долара инвестиции в разработването и развитието

    Китайският автомобилен производител Changan планира да е сред първите, които ще се откажат от бензиновите и дизеловите автомобили на местния си пазар. От компанията съобщиха, че преходът към изцяло електрически модели трябва да се случи до 2025 година.

    За този период в Changan са планирали малко над 15 милиарда долара инвестиции в разработването и развитието на технологиите за новите модели, както и самите нови коли.

    „Chongqing Changan е една от първите китайски компании, заложила на изцяло спиране на производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене”, се казва в съобщението на фирмата.

    На пръв поглед стратегията на Changan е рискова, но може да се окаже изключително печеливша, тъй като в близко време не се планира промяна на държавната политика на Китай по отношение на развитието на електромобилите и намаляването на замърсяването на въздуха в цялата страна. Властите в Китай започнаха прилагането на цял пакет мерки, които трябва да стимулират производството на екологични модели, което предизвика интереса на всички големи местни и чуждестранни компании.

    „Властите в Китай проучват кога може да бъдат забранени производството и продажбите на автомобили, използващи традиционни гориво”, съобщи агенция Xinhua, която цитира източник от правителството, който прогнозира, че „предстоят бурни времена за автомобилните производители, които трябва да се адаптират към промените”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт