728 x 90

Ще дадете ли $280 000 за Ford Sierra Cosworth победител от BTCC?

Ще дадете ли $280 000 за Ford Sierra Cosworth победител от BTCC?

В наши дни колекционерските автомобили се продават на все по-високи цени, като за някои от най-редките машини буквално няма таван на сумата. Състезателните коли от миналото също се котират добре, като по време на търг на Silverstone Auctions в края на месеца ще бъде продаден един от най-легендарните състезателни автомобили на Ford. Става дума за

В наши дни колекционерските автомобили се продават на все по-високи цени, като за някои от най-редките машини буквално няма таван на сумата. Състезателните коли от миналото също се котират добре, като по време на търг на Silverstone Auctions в края на месеца ще бъде продаден един от най-легендарните състезателни автомобили на Ford.

Става дума за Sierra Cosworth RS500 от 1990 годинa. Точно този екземпляр става шампион в сериите British Touring Car Championship (BTCC) през същата година и е доста добре познат на феновете на моторните спортове.

Именно славната история на колата е оставила сериозно отражение върху исканата цена за нея. Предполага се, че по време на наддаването бъдещият й купувач ще се раздели с около 280 – 300 хиляди долара. Възможно е сумата да надхвърли предполаганото.

Тази машина е може би лебедовата песен на Sierra, предшественикът на Ford Mondeo. Колата има 500 к.с. и 5-степенна ръчна скоростна кутия, както и специално окачване от Eggenberger. Sierra Cosworth има специално място сред феновете на бързите модели Ford.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт