728 x 90

Новият Mercedes-AMG G63 има 577 к.с. и 850 Нм

Новият Mercedes-AMG G63 има 577 к.с. и 850 Нм

Mercedes-Benz показа най-мощната засега версия на новото поколение G-Class. AMG доработката на модела G63 го дарява с мощност от 577 к.с., а въртящият момент е 850 Нм. Двигателят, както и максималната му мощност, са еднакви с тези на суперколата AMG GT R. Макар увеличението спрямо предшественика да е само 14 к.с., ускорението е доста по-добро

Mercedes-Benz показа най-мощната засега версия на новото поколение G-Class. AMG доработката на модела G63 го дарява с мощност от 577 к.с., а въртящият момент е 850 Нм. Двигателят, както и максималната му мощност, са еднакви с тези на суперколата AMG GT R.

Макар увеличението спрямо предшественика да е само 14 к.с., ускорението е доста по-добро отпреди. Сега от 0 до 98 км/ч машината ускорява за 4.4 секунди.

Причината за това е основно диетата, на която "кубчето" в тази си версия е било подложено. Става дума за намаление на теглото с цели 174 килограма спрямо предшественика.

За трансфера на мощността от двигателя до колелата се грижи нова 9-степенна автоматична трансмисия, която работи заедно със заводска система за двойно предаване 4Matic. Окачването е преработено от инженерите на AMG.

Продажбите на возилото започват от пролетта на тази година, като немците ще предлагат първоначално и вариант Edition 1, както и специална серия AMG Night Package. Цените се очаква да станат ясни по време на изложението в Женева в началото на следващия месец.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт