728 x 90

Студенти създадоха електрическо бъги за Hyundai

Европейският дизайн център на Hyundai заедно с група студенти от Европейския институт по дизайн (IED) създадоха концептуално електрическо бъги, което носи името Kite. Вече е готов и модел на возилото в мащаб 1:1, който стана част от дипломната работа на студентите в магистърската програма „Дизайн на транспортни средства” в IED. Kite е дълъг 3745 мм,

Европейският дизайн център на Hyundai заедно с група студенти от Европейския институт по дизайн (IED) създадоха концептуално електрическо бъги, което носи името Kite. Вече е готов и модел на возилото в мащаб 1:1, който стана част от дипломната работа на студентите в магистърската програма „Дизайн на транспортни средства” в IED.

Kite е дълъг 3745 мм, широчината му е 2235 мм, а височината 1455 мм. Междуосието на бъгито с интересни форми е 2580 мм, като автомобилът се задвижва от един електромотор.

Засега това е единствената информация за бъгито, което обаче ще бъде изложено на салона в Женева и ще бъде представено с пресконференция на 6 март, от 14,45 часа местно време, зала 6, щанд 6241.

През 2015 година студенти от IED създадоха суперавтомобила Syrma, като в проекта участва и списание Quattroruote.

А година по-рано 16 студенти от IED разработиха за Hyundai концептуалния спортен модел PassoCorto.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт