728 x 90

Новият Ford Focus – без грам камуфлаж!

Ford вече обяви, че ще покаже новото поколение Focus не по време на изложението в Женева, а в рамките на самостоятелно събитие през април. За радост, не се налага да чакаме още два месеца, за да видим чисто новия съперник на Volkswagen Golf. По време на заснемане на рекламен клип, новият Focus е бил щракнат

Ford вече обяви, че ще покаже новото поколение Focus не по време на изложението в Женева, а в рамките на самостоятелно събитие през април. За радост, не се налага да чакаме още два месеца, за да видим чисто новия съперник на Volkswagen Golf.

По време на заснемане на рекламен клип, новият Focus е бил щракнат от папараци без какъвто и да е камуфлаж върху купето. Снимките са направени в Португалия, като на една от тях ясно се вижда недоволството от изтичащата информация на член от екипа на Синия овал.

Трудно е да се идентифицира точната версия на модела, но най-вероятно тук става дума или за ST-Line, или за спортния ST, които ще бъдат част от гамата на новото поколение Focus.

Първо на бял свят през април ще се появи класическият хечбек, а до края на годината ще видим също и доста популярната версия комби. Също през 2018 година дебют ще направи луксозната версия Vignale, както и спортно ориентираният ST Line.

За 2019 година е предвидена появата на вдъхновения от кросоувърите Focus Active, както и на спортния ST. Разбира се, рано или късно, ще видим и ново поколение Focus RS, но това няма да се случи в следващите две години.

Сред акцентите в дизайна на новия Focus попадат светодиодните фарове, новата форма на стоповете и новата радиаторна решетка. Според предварителна информация от Ford, новият Focus ще е по-голям на размери спрямо предшественика си – очаква се колесната му база да нарасне с 50 мм, а теглото на колата да бъде снижено с поне 50 кг.

В двигателната гама място ще намери 1.0-литровият бензинов двигател с различна мощност – от 100 до 140 конски сили. В гамата ще влязат още два бензинови турбо двигателя с обем 1.5 и 2.0 литра, като последният ще се използва за спортната версия ST. Все още няма надеждна информация за дизеловите агрегати, които ще задвижват новия Focus. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт