728 x 90

Новото Volvo V60 ще дебютира в сряда

Новото Volvo V60 ще дебютира в сряда

Volvo ще представи новото си комби V60, което ще допълни обновената гама на производителя, в която влизат SUV моделите XC90, XC60 и XC40, както и S80 и голямото комби V90. Дизайнът на V60 ще е в стила на новите модели на Volvo, но създателите му обещават уникални решения, характерни за комби автомобилите. Също като XC60

Volvo ще представи новото си комби V60, което ще допълни обновената гама на производителя, в която влизат SUV моделите XC90, XC60 и XC40, както и S80 и голямото комби V90. Дизайнът на V60 ще е в стила на новите модели на Volvo, но създателите му обещават уникални решения, характерни за комби автомобилите.

Също като XC60 и V90, V60 е изграден върху платформата SPA (Scalable Product Archtecture) и ще дебютира с гама 4-цилиндрови двигатели. Шпионските снимки на прототипите по време на тестове подсказват, че моделът най-вероятно ще получи и хибридна plug-in версия.

Топ версията би трябвало да получи 2-литров бензинов двигател, който ще работи с електромотор, а общата им мощност ще е от порядъка на 400 конски сили и 640 Nm въртящ момент.

Премиерата на обновения V60 е другата сряда (21 февруари) в централата на компанията и ще може да се гледа на живо във фейсбук. След това моделът ще бъде представен и на салона в Женева, но все още не се знае кога ще започнат продажбите на новото комби.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт