728 x 90

Идват три електромобила от Dyson

    Плановете на производителя на прахосмукачки Dyson да произвежда електромобили бяха посрещнати с изненада, като само шефът на Tesla Илон Мъск обяви, че е знаел предварително за този проект. Според вестник The Financial Times бъдещата гама модели на Dyson ще включва три електромобила. А първият модел ще бъде за „ориентиране в автомобилния бизнес”, прогнозира изданието. В

    Плановете на производителя на прахосмукачки Dyson да произвежда електромобили бяха посрещнати с изненада, като само шефът на Tesla Илон Мъск обяви, че е знаел предварително за този проект.

    Според вестник The Financial Times бъдещата гама модели на Dyson ще включва три електромобила. А първият модел ще бъде за „ориентиране в автомобилния бизнес”, прогнозира изданието.

    В същото време стана ясно, че компанията няма да използва разработваните от нея батерии с твърдо тяло, за които се смята, че имат много по-голям потенциал от литиево-йонните по отношение на капацитета и пробега. Това обаче ще важи само за първия модел на Dyson.

    В края на миналата година шефката на проекта за този тип батерии Ан-Мари Сестри напусна Dyson, като изненадващото й решение дойде малко след като гигантът гуми компанията за батерии Sakti3, за която плати 90 милиона долара.

    Все още обаче никой от Dyson не е потвърдил, че напускането на Сестри е свързано с отлагането на използването на новия тип батерии.

    Основателят на компанията сър Джеймс Дайсън заяви през септември, че компанията му работи от три години по проекта за производство на електромобили и потвърди, че е вложил в него 2 милиарда лири.

    Предполага се, че производството на първия електрически модел на Dyson ще стартира през 2020 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт