728 x 90

Японско списание разкри Toyota Supra

Японско списание разкри Toyota Supra

Японското списание Super Car публикува снимки, за които има претенции да са показват окончателния вариант на възродения модел на Toyota – Supra. Според изданието, Supra ще се задвижва от 6-цилиндров двигател и ще е по-бърза от Porsche 911. На салона в Женева Toyota ще покаже състезателната версия на Supra, а серийният вариант ще се появи

Японското списание Super Car публикува снимки, за които има претенции да са показват окончателния вариант на възродения модел на Toyota – Supra. Според изданието, Supra ще се задвижва от 6-цилиндров двигател и ще е по-бърза от Porsche 911.

На салона в Женева Toyota ще покаже състезателната версия на Supra, а серийният вариант ще се появи по-късно.

Новата Supra е дълга 4380 мм, широчината й е 1855 мм, а височината – 1290 мм. Теглото на автомобила е 1496 кг, което означава, че в сравнение с предишната Supra, новата е олекнала с 14 кг. Но в същото време Supra е с 250 кг по-тежка от Toyota GT86.

Що се отнася до 3-литровия 6-цилиндров мотор, то мощността му ще е 340 конски сили, а максималният въртящ момент 450 Nm, като той ще е достъпен в прозореца от 1380 до 5200 об/мин. Най-вероятно моторът ще работи заедно с 8-степенен автоматик.

Първото сериозно сравнение с Porsche 911 е при ускорението от 0 до 100 км/ч, като Supra покрива този тест за 3,8 секунди, което е с 0,6 секунди по-добро постижение от това на германския автомобил, който е с 46 килограма по-тежък.

Toyota разработва новото поколение на Supra с BMW, като баварската версия на колата ще се появи под името Z5. Двата модела са изградени върху една платформа, но ще се различават по дизайн, настройки на шасито и гамата двигатели, с които ще се предлагат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт