728 x 90

Това е SEAT Tarraco

Това е SEAT Tarraco

Броени дни след като се появи първият тийзър на новия SUV модел на SEAT – Tarraco, който ще е и флагманът на испанската марка. Два дни преди изтичането на снимките в нета от SEAT потвърдиха, че най-големият SUV в гамата на испанците ще носи името Tarraco. Изображенията на Tarraco се появиха благодарение на MQB-Coding &

Броени дни след като се появи първият тийзър на новия SUV модел на SEAT – Tarraco, който ще е и флагманът на испанската марка.

Два дни преди изтичането на снимките в нета от SEAT потвърдиха, че най-големият SUV в гамата на испанците ще носи името Tarraco.

Изображенията на Tarraco се появиха благодарение на MQB-Coding & Retrofit – страница във фейсбук, където се появиха и първите коментари за развитието на дизайна на моделите на SEAT, демонстрирани от Tarraco.

Най-големият SUV на SEAT е изграден върху модулната MQB платформа на VW Group, който се използва и при VW Tiguan Allspace и Skoda Kodiaq.

Гамата двигатели ще е сходна с тази на другите модели под шапката на VW Group, използващи същата платформа – 1,4- и 2-литрови TSI двигатели, дизели и по-късно и хибридна версия.

Tarraco е един от шестте нови модела в три сегмента, които SEAT планира да лансира до 2020 година. Повечето от тези модели ще са компактни кросоувъри като Arona, по-големи SUV модели като Tarraco и обновяване на вече утвърдени модели като хечбека Leon.

Най-вероятно Tarraco ще направи официалната си премиера на салона в Женева през март, а се очаква базовата му цена да е около 30 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт