728 x 90

Дженсън Бътън повежда Civic Type R към нови рекорди

Дженсън Бътън повежда Civic Type R към нови рекорди

Honda отново организира собствена „тайм атак” битка, в която ще участват новото поколение на Civic Type R, бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън и негови колеги, състезаващи се за японската компания. Целта е проста – установяване на нови рекорди на няколко писти за автомобил с предно предаване. Civic Type R е колата за

Honda отново организира собствена „тайм атак” битка, в която ще участват новото поколение на Civic Type R, бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън и негови колеги, състезаващи се за японската компания.

Целта е проста – установяване на нови рекорди на няколко писти за автомобил с предно предаване. Civic Type R е колата за това, Бътън и компания трябва да го изпълнят.

През 2016 година Honda организира подобна акция, която се увенча с пълен успех – с предишната генерация на Civic Type R бяха подобрени рекордите на „Спа”, „Хунгароринг”, „Силвърстоун”, „Ещорил” и „Монца”.

Засега за лятната офанзива са потвърдени само „Силвърстоун”, „Спа” и „Ещорил”, но от Honda обявиха, че в списъка ще влязат още писти.

Honda вече държи със Civic Type R рекорда на Северната дъга на „Нюрбургринг”, сега идва ред на още няколко от най-известните в света писти.

Заедно със световния шампион във Формула 1 за 2009 година Бътън ще карат пилотите на Honda в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR) Тиаго Монтейро и Етебан Герери, както и Бертран Багет, който също като Дженсън е пилот на Honda в японския пистов шампионат Super GT.

Honda ще покаже един от тези Civic Type R за „тайм атак” рекордите на салона в Женева другата седмица.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт