728 x 90

Pagani ще прави и електрически модел

Pagani ще прави и електрически модел

Шефът на Pagani Хорацио Пагани потвърди, че компанията разработва изцяло електрически суперавтомобил. Това ще е четвъртият модел на марката и ще се появи най-рано през 2025 година, съобщи сайтът Autodato. Според Пагани, с оглед на затягането на екологичните норми, производството на автомобили с V12 двигатели, ще става все по-трудно. Все пак тези мотори ще се

Шефът на Pagani Хорацио Пагани потвърди, че компанията разработва изцяло електрически суперавтомобил. Това ще е четвъртият модел на марката и ще се появи най-рано през 2025 година, съобщи сайтът Autodato.

Според Пагани, с оглед на затягането на екологичните норми, производството на автомобили с V12 двигатели, ще става все по-трудно. Все пак тези мотори ще се използват до 2025 година, затова и компанията вече е сформирала екип от над 20 инженери, които да работят по електрическия модел.

Но автономното придвижване не отговаря на ценностите и идеите на Pagani, беше категоричен Пагани, така че тези технологии няма да намерят място в моделите на компанията.

„Ние създаваме „играчки” за хора, които си ги купуват, за да ги карат – обясни Пагани. – Автомобил, който е създаден, за да създава удоволствие от шофирането, не може да е автономен.”

В същото време в Pagani продължават работа по третия си модел, който ще е наследник на суперкара Huayra. Автомобилът ще получи V12 двигател от Mercedes-AMG с две турбини, а като опция ще може да се поръчва и механична трансмисия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт