728 x 90

Mercedes-AMG дава още един мотор на Aston Martin?

Mercedes-AMG дава още един мотор на Aston Martin?

Добрите новини за феновете на Aston Martin продължават, както и за инвеститорите в компанията, която излезе на печалба, а търсенето на новите й модели доближава рекордни стойности. И развитието трябва да продължи – този път с още един двигател от Mercedes-AMG. Ако помните, през юни 2013 година британската компания и Mercedes-AMG се споразумяха за доставка

Добрите новини за феновете на Aston Martin продължават, както и за инвеститорите в компанията, която излезе на печалба, а търсенето на новите й модели доближава рекордни стойности.

И развитието трябва да продължи – този път с още един двигател от Mercedes-AMG.

Ако помните, през юни 2013 година британската компания и Mercedes-AMG се споразумяха за доставка на мотори, които бяха основен елемент в създаването на днешния хит DB11. Става въпрос за 4-литровия V8 мотор с две турбини, който сега най-вероятно ще си има и по-малък брат на британска земя.

Главният инженер на Aston Martin Мат Бекър коментира възможността британците да получават 3-литровия редови 6-цилиндров двигател с турбокомпресор, който задвижва новия Mercedes-AMG CLS 53. Бекър допълни, че е имал възможност да кара колата на тестовия полигон на компанията в Щутгарт и е „сериозно впечатлен” от мотора.

А интересът на Aston Martin към по-малкия германски двигател се движи от все по-затягащите се правила за нивата на вредните емисии. Всички автомобилни компании отново се насочват към даунсайзинга и към създаването на по-екологични автомобили. Включително и Aston Martin, като Бекър допълни, че „3-литровият мотор може успешно да се впише в бъдещето” на компанията.

Що се отнася до това за кой модел ще е двигателят, то определено става въпрос за базовия модел – Vantage. Моторният отсек е достатъчно голям и за V12 мотор, но тепърва ще разберем дали ще се стигне дотам.

А и с новия мотор, цените на модела на Aston Martin би трябвало да станат с една идея по-ниски, нали?

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт