728 x 90

Mitsubishi планира още един SUV модел

Mitsubishi планира още един SUV модел

Mitsubishi ще продължи глобалния си фокус в посока SUV автомобили. Японската марка възнамерява да разшири гамата си с още един представител на този сегмент, като това става ясно от думите на Цунеширо Кунимото, генерален мениджър по дизайна в компанията. Засега не е ясно от какъв клас точно ще бъде возилото, но Кунимото коментира по време

Mitsubishi ще продължи глобалния си фокус в посока SUV автомобили. Японската марка възнамерява да разшири гамата си с още един представител на този сегмент, като това става ясно от думите на Цунеширо Кунимото, генерален мениджър по дизайна в компанията.

Засега не е ясно от какъв клас точно ще бъде возилото, но Кунимото коментира по време на изложението в Женева пред медии, че "още един SUV ще бъде добро решение за марката."

Най-логичният избор изглежда възраждане на легендата Pajero, която вече не се продава в Европа. В момента на Стария континент Mitsubishi предлага само ASX, Outlander, Outlander PHEV и новия Eclipse Cross, както и Mirage на някои пазари.

Като част от алианса Renault-Nissan, марката има достъп до много нови за нея технологии, които би трябвало да направят развойната дейност по нов модел относително по-лесна.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт