728 x 90

Новият VW Touareg – на ход от Словакия до Китай за световната си премиера (видео)

    Изцяло новото поколение на Volkswagen Touareg поема на експедиция през 11 страни, за да достигне мястото на своя дебют. В рамките на няколко седмици, машината ще премине над 16 000 километра. Крайната цел е Пекин – градът, в който Touareg ще направи официалната си световна премиера по време на местното международно изложение. Стартът е от

    Изцяло новото поколение на Volkswagen Touareg поема на експедиция през 11 страни, за да достигне мястото на своя дебют. В рамките на няколко седмици, машината ще премине над 16 000 километра.

    Крайната цел е Пекин – градът, в който Touareg ще направи официалната си световна премиера по време на местното международно изложение. Стартът е от Братислава, столицата на Словакия, където се намира и един от големите заводи на Volkswagen. 

    Далеч преди да стане готов за дебюта си, големият SUV е преминал общо над три милиона тестови километра. Етапите на изпробване са включвали горещи и студени климати, сняг, влага, пясък и всевъзможни екстремни условия.


    Вижте интериора на новия Touareg!


     

    Като цяло, мaшината ще се базира на платформата MLB Evo, на която са изградени и по-луксозни возила като Bentley Bentayga и Audi Q7. Предвижда се леко увеличаване на размерите с цел по-добро разграничаване спрямо Tiguan Allspace, но и намалено тегло спрямо предшественика.

    В гамата мотори на следващия Touareg ще влязат бензинови и дизелови двигатели с работен обем от 2.0 и 3.0 литра. Всички те ще използват турбо пълнене.

    Най-вероятно по-късно ще се появи и по-мощната версия R, която е възможно да се задвижва от V6 мотор или 2.5-литров 5-цилиндров двигател, зает от Audi.


    Новият Touareg дебютира на 23 март!


     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт