728 x 90

McLaren кръсти BP23 без особена фантазия

McLaren кръсти BP23 без особена фантазия

Новият хиперавтомобил на McLaren ще се казва просто GT, като това стана ясно от документите, подадени от компанията в патентните ведомства във Великобритания и САЩ. Досега триместният модел беше известен с работното име на проекта за създаването и развитието му – BP23, като от McLaren на няколко пъти обясниха, че това ще е Hyper GT

Новият хиперавтомобил на McLaren ще се казва просто GT, като това стана ясно от документите, подадени от компанията в патентните ведомства във Великобритания и САЩ.

Досега триместният модел беше известен с работното име на проекта за създаването и развитието му – BP23, като от McLaren на няколко пъти обясниха, че това ще е Hyper GT модел, но допълниха, че търговското му наименование ще стане ясно по-късно.

BP23 или GT ще е най-бързият модел на McLaren с максимална скорост 391 км/ч и ще е наследник на легендата от 90-те години McLaren F1.

GT ще се задвижва от хибридна система с мощност около 1000 конски сили, а мястото на водача ще е разположено в средата на кокпита.

От компанията вече заявиха, че новият модел няма да получи означение с цифрова комбинация като по-евтините модели и това се оказа истина.

Премиерата на новия McLaren GT ще се състои до края на годината, но все още няма точна дата.

Производствената серия на GT е 106 коли, като всички те вече са продадени, а цената на всяка една от тях е 1,6 милиона лири.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт