728 x 90

В Манхатън откриха редки коли, престояли 40 години в гараж

Компанията LBI Limited, която се занимава с продажба на колекционерски ретро автомобили обяви, че екипът й е открил малка, но много ценна колекция стари коли, престояли около 40 години в подземен гараж в Манхатън. Оказало се, че собственикът на автомобилите ги е прибрал там с идеята да ги реставрира, но така и не се стигнало

Компанията LBI Limited, която се занимава с продажба на колекционерски ретро автомобили обяви, че екипът й е открил малка, но много ценна колекция стари коли, престояли около 40 години в подземен гараж в Манхатън.

Оказало се, че собственикът на автомобилите ги е прибрал там с идеята да ги реставрира, но така и не се стигнало до това.

Списъкът с откритите коли има започва с Packard от 1937 година с каросерия от Silver-Knightstown Body Company, като се предполага, че точно този автомобил се е използвал като катафалка или линейка.

Освен това в гаража е намерен и Rolls-Royce с каросерия на Franay, като това е екземплярът, който компанията е показала на автосалона в Париж през 1937 година, а по-късно колата става собственост на британския политик Филип Сасун, починал през 1939 година.

Третият и най-рядък автомобил е Delahaye Cabriolet от 1948 година, като той е с единствената в света каросерия за този модел, създадена от Vesters & Neirinck. Автомобилът е бил представен на салона в Брюксел през 1948 година.

Все още от компанията не се наемат да дадат оценка на трите автомобила, но специалистите са единодушни, че дори в това състояние те ще струват милиони.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт