728 x 90

Lincoln се отказва от флагмана си Continental?

    Според непотвърдена информация от Lincoln, дните на флагмана на марката Continental са преброени и след спирането на производството му, не се предвижда негов заместник. Все още обаче не се знае как ще се случи този процес във времето, тъй като последната генерация на Continental дебютира за моделната 2017 година, така краят на жизнения му цикъл

    Според непотвърдена информация от Lincoln, дните на флагмана на марката Continental са преброени и след спирането на производството му, не се предвижда негов заместник. Все още обаче не се знае как ще се случи този процес във времето, тъй като последната генерация на Continental дебютира за моделната 2017 година, така краят на жизнения му цикъл може да се очаква за 2019 или дори 2020 година.

    Факт е, че продажбите на седани в Щатите продължават да намаляват и Continental е сред най-подходящите модели, които да станат жертва на този пазарен тренд. След лансирането на новия Lincoln най-силният му месец е декември 2016, но с едва 1845 продажби. След това те бързо спадат до средно 1000 или малко повече на месец през 2017, а началото на 2018 е още по-слабо – 815 продадени коли през януари и 758 през февруари.

    Седаните на всички марки на американския пазар записват спадащи продажби и това вече не е типичният семеен автомобил, като клиентите се насочват към големи SUV модели или кросоувъри.

    Главният изпълнителен директор на Ford Джим Хакет вече даде да се разбере, че няма да се колебае ако се наложи да реже модели, за да може гигантът да произвежда повече SUV модели, които носят и по-голяма печалба.

    Lincoln е под шапката на Ford и в момента отличникът на марката е обновения Navigator, което е доказателство, че и феновете на този бранд предпочитат SUV возилата.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт