728 x 90

Дуел на супер-комбита: Porsche Panamera Sport Turismo Turbo срещу Mercedes-AMG E63 S (видео)

    Porsche най-накрая има своя първи комби модел в историята си. Е, някои биха определили Panamera Sport Turismo по-скоро за класически shooting brake, но разликата в дефиницията на двете не е чак толкова голяма. Един от основните съперници на модела на пазара ще бъде Mercedes-AMG E63 S. Ако трябва накратко да очертаем за какви коли става

    Porsche най-накрая има своя първи комби модел в историята си. Е, някои биха определили Panamera Sport Turismo по-скоро за класически shooting brake, но разликата в дефиницията на двете не е чак толкова голяма.

    Един от основните съперници на модела на пазара ще бъде Mercedes-AMG E63 S. Ако трябва накратко да очертаем за какви коли става въпрос, това са суперколи в кожата на практични комбита.


    Porsche засне рекламата на новата Panamera Sport Turismo в София!


    Интересен факт е, че и двете машини използват 4.0-литров V8 агрегат с две турбини. При Porsche той развива мощност от 542 к.с., докато в Mercedes мощността е 604 к.с. 

    На хартия комбито на бранда с трите лъча е с 0.1 секунди по-бързо от покой до 100 км/ч – 3.5 срещу 3.6 секунди, но дали наистина нещата стоят по същия начин? Вижте видеото по-долу, за да разберете кой е по-бързият автомобил в драг надпревара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт