728 x 90

Спират автономните тестове след смъртта на жена

Спират автономните тестове след смъртта на жена

Компанията за споделени пътувания Uber обяви, че спира тестовете на автономни автомобили, след като вчера в инцидент с една от тестовите коли Volvo XC90 в Аризона, загина една жена. Автономният автомобил е блъснал жената в град Темпе, Аризона, докато тя е пресичала пътя извън пешеходна пътека. Тя е била веднага откарана в местна болница, но

Компанията за споделени пътувания Uber обяви, че спира тестовете на автономни автомобили, след като вчера в инцидент с една от тестовите коли Volvo XC90 в Аризона, загина една жена.

Автономният автомобил е блъснал жената в град Темпе, Аризона, докато тя е пресичала пътя извън пешеходна пътека. Тя е била веднага откарана в местна болница, но по-късно е починала от нараняванията, получени при удара.

Според полицията, автомобилът се е движил в автономен режим, но с водач зад волана. Това е първият случай на загинал пешеходец след инцидент с автономен автомобил.

След катастрофата Uber спря всички изпитания на автономните си коли, не само в Аризона, но и във всички големи градове, включително и в Сан Франциско, Питсбърг и Торонто.

Главният изпълнителен директор на компанията Дара Косровшахи изказа съболезнованията си на семейството на жертвата и потвърди в Twitter, че Uber съдейства на местната полиция за изясняване на обстоятелствата в инцидента.

През март миналата година друг автономен автомобил на Uber катастрофира в Темпе, като участва в инцидент с още две коли. Но разследването на полицията установи, че вината за катастрофата не е на автономния Volvo XC90 на Uber.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт