728 x 90

Появи се видео от фаталната катастрофа с автономната кола

Появи се видео от фаталната катастрофа с автономната кола

Полицията в американския град Темпе публикува кадри от онборд камерата на автономния Volvo XC90, който блъсна жена, пресичаща пътя, която почина по-късно от раните си в местната болница. Клипът умишлено е орязан и самата катастрофа не се вижда, но записът продължава до последната секунда преди удара. От него става ясно, че инцидентът е станал при

Полицията в американския град Темпе публикува кадри от онборд камерата на автономния Volvo XC90, който блъсна жена, пресичаща пътя, която почина по-късно от раните си в местната болница. Клипът умишлено е орязан и самата катастрофа не се вижда, но записът продължава до последната секунда преди удара.

От него става ясно, че инцидентът е станал при лоша видимост през тъмната част от денонощието и жената, която пресича, бутайки колелото си се появява в полезрението на камерата в последния момент. Пред вестник The San Francisco Chronicle шефът на местната полиция в Темпе заяви, че разследващите не смятат, че шофьорът, който е бил зад волана, но не е карал, както и системата за автономно шофиране, носят някаква вина за удара.

„Ясно е, че подобен удар би бил много труден за избягване, без значение в какъв режим върви колата – автономен или не – обясни полицейският шеф. – Фактът е, че жената излиза от сенките направо на пътя.”

Той потвърди, че полицията е иззела два записа на инцидента, като единият показва удара, а другият е от камерата, която гледа към шофьора и от нея се вижда, че в момента на удара, той не гледа към пътя. След инцидента в Темпе Uber спря тестовете на автономните си автомобили в Щатите, като същото решение взе и Toyota малко по-късно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт