728 x 90

SEAT потвърди официално: нов Leon идва догодина

SEAT потвърди официално: нов Leon идва догодина

SEAT ще лансира по един нов модел на всеки шест месеца до края на сегашното десетилетие, като кулминацията на този процес ще бъде появата на следващото поколение Leon. Това ще се случи през 2019 година, потвърдиха испанците. Когато се появи на пазара догодина, возилото ще се предлага първоначално с познати дизелови и бензинови мотори с

SEAT ще лансира по един нов модел на всеки шест месеца до края на сегашното десетилетие, като кулминацията на този процес ще бъде появата на следващото поколение Leon. Това ще се случи през 2019 година, потвърдиха испанците.

Когато се появи на пазара догодина, возилото ще се предлага първоначално с познати дизелови и бензинови мотори с турбо, но само година по-късно ще видим и първите електрифицирани версии. Става дума за хибрид с пробег на електрическа енергия от около 50 километра.

Както и досега, новият Leon ще се базира на платформата MQB, която стои в основата на VW Golf, Audi A3 и Skoda Octavia. Модулната архитектура ще позволи на испанците да увеличат малко размерите на Leon, като по този начин ще бъдат неутрализирани недостатъците в ергономията на кабината.

Само година след дебюта на новия Leon, SEAT ще извади и първия си изцяло електрически модел в своята история. Той ще предлага пробег с едно зареждане на батериите от около 500 километра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт