728 x 90

Новата електрическа кола на Daimler не е Mercedes, но има 180 к.с.

Новата електрическа кола на Daimler не е Mercedes, но има 180 к.с.

Daimler представи чисто новия си електрически автомобил Denza 500, който е предвиден само за китайския пазар и тръгва в продажба скоро. Колата е създадена от Shenzhen Denza New Energy Automotive, корпорация, която обединява немския автомобилен гигант и китайските им колеги от Build Your Dreams (BYD). 70-киловатчасова батерия в дъното на автомобила осигурява пробег с едно зареждане

Daimler представи чисто новия си електрически автомобил Denza 500, който е предвиден само за китайския пазар и тръгва в продажба скоро. Колата е създадена от Shenzhen Denza New Energy Automotive, корпорация, която обединява немския автомобилен гигант и китайските им колеги от Build Your Dreams (BYD).

70-киловатчасова батерия в дъното на автомобила осигурява пробег с едно зареждане от около 500 километра, като това са официални данни на самия производител. Denza казва, че електромобилът е тестван на температури от -40 градуса по Целзий, като изпитанията гарантират добро представяне във всякакви метеорологични условия.

По отношение на мощността, хечбекът ще се предлага в две версии – Lifestyle и Aurora. И двете имат постоянна мощност от 92 к.с., но първата достига пик от 115 к.с. Aurora може да се похвали с върхова мощност от 181 к.с, които осигуряват ускорение от място до 100 км/ч за 10.5 секунди по данни на производителя.

Цените за Китай започват от местния валутен еквивалент на 47 500 долара, като тази сума се получава след съответната държавна субсидия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт