728 x 90

McLaren Senna GTR е вече разпродаден

McLaren Senna GTR е вече разпродаден

Надали някой ще остане много изненадан, но McLaren обяви, че супер лимитираният Senna GTR е вече разпродаден. Това става ясно от интервю на Autocar с говорител на производителя. Пред британското издание той споделя, че още по време на премиерата на модела в Женева по-рано този месец интерес са проявили около 150 купувачи. Както е известно,

Надали някой ще остане много изненадан, но McLaren обяви, че супер лимитираният Senna GTR е вече разпродаден. Това става ясно от интервю на Autocar с говорител на производителя.

Пред британското издание той споделя, че още по време на премиерата на модела в Женева по-рано този месец интерес са проявили около 150 купувачи.

Както е известно, Senna GTR ще бъде произведен в тираж от само 75 бройки, като всички те ще бъдат ръчно сглобени във фабриката на McLaren в Уокинг, Великобритания. Всяка една бройка ще носи цена от поне един милион паунда.

Промените на GTR спрямо стандартния Senna включват нов аеродинамичен пакет – по-голям сплитър, нов дифузьор, допълнителни елементи на вратите, както и нови крила отпред и отзад, тъй като колата и стъпката й вече са по-широки. Цялостният ефект от новия аеродинамичен пакет е притискаща сила, равняваща се на 1000 килограма.

Senna GTR получава и състезателна трансмисия, окачване с нови настройки, сликове Pirelli, нови джанти и по-голяма мощност на двигателя, макар и разликата да не е много голяма. „Обикновеният” Senna се задвижва от 4-литров V8 мотор с две турбини с мощност 800 конски сили, докато версията GTR ще е с поне 25 конски сили по-мощна.

От компанията потвърдиха, че GTR ще се изгражда около същия монокок, който се използва и при Senna и обявиха, че Senna GTR ще е най-бързият пистов автомобил на компанията, като изключим болидите й за Формула 1.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт