728 x 90

Audi e-tron SUV ще се сглобява в Белгия

Audi e-tron SUV ще се сглобява в Белгия

Audi планира да произвежда електрическия e-tron SUV в Белгия, като новината дойде в един ден с потвърждението на луксозната марка на Geely Lynk & Co, че ще сглобява своите модели 01 и 02 за европейския пазар в Гент. Автомобилното производство в Белгия набира скорост, а от Audi уточниха, че заводът в Брюксел вече е получил

Audi планира да произвежда електрическия e-tron SUV в Белгия, като новината дойде в един ден с потвърждението на луксозната марка на Geely Lynk & Co, че ще сглобява своите модели 01 и 02 за европейския пазар в Гент.

Автомобилното производство в Белгия набира скорост, а от Audi уточниха, че заводът в Брюксел вече е получил сертификат от местната компания Vincotte, че е постигнал степен „неутрален” по отношение на отделянето на емисии въглероден двуокис.

От Audi потвърдиха, че производството на електрическия SUV ще стартира до края на тази година, като също в рамките на 2018 година трябва да е и представянето на серийната версия, като това най-вероятно ще се случи на салона в Париж през октомври.

Според първоначалната информация, e-tron SUV ще получи батерия с капацитет 95 kWh, което ще означава пробег с едно зареждане от около 480 километра, а компанията обмисля да лансира електромобила в три различни варианта на мощност.

Audi приема поръчки за модела от януари, като всяка една резервация трябва да е съпроводена от депозит в размер на 2000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт