728 x 90

Toyota RAV4: новият срещу стария модел (2017 vs. 2018)

Toyota RAV4: новият срещу стария модел (2017 vs. 2018)

Буквално преди няколко часа Toyota представи новото поколение на един от световните си бестселъри. RAV4 се появи в навечерието на изложението в Ню Йорк, като вече е ясно кога ще го видим и на пазара. В САЩ това ще се случи още тази година, а европейските доставки започват в началото на 2019 г. Докато настъпи

Буквално преди няколко часа Toyota представи новото поколение на един от световните си бестселъри. RAV4 се появи в навечерието на изложението в Ню Йорк, като вече е ясно кога ще го видим и на пазара. В САЩ това ще се случи още тази година, а европейските доставки започват в началото на 2019 г.

Докато настъпи мигът за покупки ви предлагаме едно кратичко сравнение между чисто новия модел и неговия предшественик, който все още може да бъде открит по шоурумите в България. Снимките отляво представят новия модел, а срещу него стои този от 2017 г.

Дизайн

Въпреки цялостно консервативния си подход към дизайна, Toyota този път е действала доста по-драстично с оформлението на новия RAV4. Джипката показва дръзки линии и доста разчупени цялостни форми, а не е трудно да открием и прилики с продуктите на луксозната марка Lexus. Силна връзка има и представители на марката зад Океана, което може да се окаже и противоречив ход за клиентите на Стария континент.

""""

Интериор

Кабината е мястото, където може би са настъпили най-много промени. Оформлението на таблото е изцяло ново, макар и да откриваме познати бутони и контролери. В средата му се намира голям екран, като дори базовите нива на оборудване получават 7-инчов дисплей. Срещу доплащане ще се предлага и малко по-голям 8-инчов екран.

""""

Двигатели

Тук сериозни промени не се очакват. За Америка е ясно, че RAV4 ще се предлага с 2.5-литров бензинов мотор и с хибридна система. В Европа ще видим 2.0-литровият агрегат на настоящия модел, който ще бъде леко преработен за по-добра ефективност. Естествено, и клиентите на нашия континент ще могат да избират хибридно задвижване.

""""


Вижте разликите между новия Toyota Auris и модела от 2017 г.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт