728 x 90

Шефът на Geely пропуска срещата на акционерите в Daimler

    Китайският милиардер Ли Шуфу, който е най-големият акционер в Daimler, не планира да участва в годишната среща на акционерите на компанията, съобщи източник, близък до собственика на Geely. Шуфу инвестира над 7 милиарда евро в дял от 9,69% в Daimler през февруари. „Нямаме коментар по въпроса за механизма, по който Geely ще упражни правото си

    Китайският милиардер Ли Шуфу, който е най-големият акционер в Daimler, не планира да участва в годишната среща на акционерите на компанията, съобщи източник, близък до собственика на Geely.

    Шуфу инвестира над 7 милиарда евро в дял от 9,69% в Daimler през февруари.

    „Нямаме коментар по въпроса за механизма, по който Geely ще упражни правото си на глас с акциите, които разполага, но може да се предположи, че Шуфу ще бъде представляван от пълномощник”, обясни китайският източник.

    Очаква се, че сериозна част от утрешната среща на акционерите в Берлин ще бъде посветена на инвестицията на китайския милиардер и какви ще са намеренията му упражняването на правото на глас, което му дава големия му дял.

    Geely е най-голямата независима китайска автомобилна компания, като Шуфу я е изградил от нулата. Компанията е основана от него през 1997 година, през 2010 година Geely купи от Ford Volvo Cars, а през 2017 придоби и половината от Lotus и Proton и лансира първия модел на новата си луксозна марка Lynk & Co. През декември Geely стана вторият най-голям акционер в шведската компания за камиони Volvo AB, а отделно от това притежава и компанията, която произвежда лондонските таксита Manganeze Bronze.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт