728 x 90

Spark вече с над 60 електромобила за споделено ползване в София

Spark вече с над 60 електромобила за споделено ползване в София

Иновативната компания за споделяне на автомобили Shark може да се похвали с флийт от над 60 електрически автомобила, които са на разположение на гражданите и гостите на София. Фирмата стартира дейността си преди по-малко от половин година и вече разполага с двойно по-голям парк от машини и почти двойно по-голяма зона на обхват. Основни партньори

Иновативната компания за споделяне на автомобили Shark може да се похвали с флийт от над 60 електрически автомобила, които са на разположение на гражданите и гостите на София. Фирмата стартира дейността си преди по-малко от половин година и вече разполага с двойно по-голям парк от машини и почти двойно по-голяма зона на обхват. Основни партньори на Spark са Volkswagen и ДЗИ.

„Щастлив съм да заявя, че представянето на Spark надмина очакванията ни. За пет месеца достигнахме 60 електромобила, над 10 000 регистрирани потребителя, около 150 индивидуални сесии на ден и два пъти по-голяма зона за наем и освобождаване на колите. Изключително сме благодарни на нашите партньори от  ДЗИ, които са една от малкото модерни застрахователни компании в България, които се съгласиха да бъдат партньор на високотехнологична дигитална услуга като нашата, и, разбира се, на Порше България, които доставят автомобилите и полагат огромни усилия да развият пазара на електромобили у нас. Представянето на SPARK ни дава увереност да си поставим високи цели – 100 електромобила до края на 2018 г., 250 до края на 2019 г.“ коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK.

Работата по проекта представлява и доста голяма възможност за Volkswagen да се бори за челното място по продажби на електрически автомобили в България. Колите, които Spark използва, са електрически от серията Up!.

„Гордеем се, че именно Volkswagen е партньор на Spark и нашият най-малък модел Volkswagen e-Up! в момента поставя София сред най-модерните столици по света с услугата споделено ползване на електрически автомобил.”, подчертава Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ, официален вносител леките и лекотоварни автомобили с марка Volkswagen и Audi за България. „Освен удобството, екологичността и удоволствието, което e-up! предлага, той се превръща в посланик и учител по електормобилност и я прави буквално достъпна за всеки със смартфон.”, допълва Татцер.

Плановете на Spark за 2018 година са да добави нови и нови автомобили към парка си, като по този начин значително улесни използването им от страна на потребителите. С времето, обещават от компанията, зоните за използване също ще продължат да се разширяват.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт