728 x 90

McLaren подарява "безценна" статуетка с всеки GT

McLaren ще подарява на всеки собственик на новия хипер модел на компанията GT колекционерска статуетка, носеща името Speed Form. „Формата на скоростта” няма да се продава отделно, от британската компания я определят като „безценна” и поясниха, че ще бъдат произведени точно 106 бройки, колкото е и производствената серия на триместния GT. За създаването на всяка

McLaren ще подарява на всеки собственик на новия хипер модел на компанията GT колекционерска статуетка, носеща името Speed Form. „Формата на скоростта” няма да се продава отделно, от британската компания я определят като „безценна” и поясниха, че ще бъдат произведени точно 106 бройки, колкото е и производствената серия на триместния GT.

За създаването на всяка една бройка от „Формата на скоростта” са необходими 100 часа, а още 30 отиват за ръчното й полиране. На практика статуетката е копие на триместния интериор на GT, в който водачът заема централната позиция.

McLaren GT ще е част от топ моделната гама на компанията, където влизат хибрида P1 и купето Senna. Новият модел ще се задвижва от хибридна система с мощност над 1000 конски сили.

От McLaren вече заявиха, че GT ще е наследник на култовия F1 от средата на 90-те години и приликите в статуса на двата автомобила стават все повече.

Всички 106 бройки от новия GT са вече продадени, а цената на всеки автомобил е 1,6 милиона лири.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт